Oostpoort

Menu

Foto’s

Oostpoort Amsterdam

www.winkeleninoostpoort.nl

De plek van het goede leven

De OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied VOF (OCP, bestaande uit Bouwfonds (nu BPD), Stadgenoot en Ymere) heeft samen met de gemeente Amsterdam het stedenbouwkundig plan gemaakt voor Oostpoort. De Oostergasfabriek, die maar kort in bedrijf is geweest, werd later het bedrijventerrein Polderweggebied. De stoere gebouwen van de gasfabriek die behouden zijn gebleven zijn gerenoveerd en hebben een functie gekregen als Sportfondsen zwembad, Sports World (squash, fitness en welness) en horeca. Het stedenbouwkundig plan van Sjoerd Soeters met smalle straatjes en intieme pleintjes maken Oostpoort een centrum van Oost dat eruit ziet alsof het er al jaren staat. De architectuur is geïnspireerd op de Oostergasfabriek. Oostpoort zorgt voor de verbinding tussen de omliggende wijken Oosterparkbuurt, Transvaal, Indische Buurt en de Watergraafsmeer. Het winkelcentrum met horeca heeft een oppervlak van 18.000 m2 en een verzorgingsgebied van 100.000 inwoners. De 600 woningen die in Oostpoort zijn gebouwd met ca. 80 woningtypes zijn er voor alle doelgroepen. Met de komst van de winkels en de voorzieningen in Oostpoort heeft niet alleen Oost een boost gekregen maar zijn ook de bestaande winkelstraten Linnaeusstraat en Middenweg versterkt.

Rol Langeslag Vastgoed

De ontwikkeling, aansturing van de organisatie en realisatie is door ons in opdracht van OCP uitgevoerd in de functie van projectdirecteur. De verkoop van de koopwoningen is door ons begeleid als verkoopmanager.

Oostpoort

Video’s

Oostpoort Amsterdam

www.winkeleninoosterpoort.nl

De plek van het goede leven

De OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied VOF (OCP, bestaande uit Bouwfonds (nu BPD), Stadgenoot en Ymere) heeft samen met de gemeente Amsterdam het stedenbouwkundig plan gemaakt voor Oostpoort. De Oostergasfabriek, die maar kort in bedrijf is geweest, werd later het bedrijventerrein Polderweggebied. De stoere gebouwen van de gasfabriek die behouden zijn gebleven zijn gerenoveerd en hebben een functie gekregen als Sportfondsen zwembad, Sports World (squash, fitness en welness) en horeca. Het stedenbouwkundig plan van Sjoerd Soeters met smalle straatjes en intieme pleintjes maken Oostpoort een centrum van Oost dat eruit ziet alsof het er al jaren staat. De architectuur is geïnspireerd op de Oostergasfabriek. Oostpoort zorgt voor de verbinding tussen de omliggende wijken Oosterparkbuurt, Transvaal, Indische Buurt en de Watergraafsmeer. Het winkelcentrum met horeca heeft een oppervlak van 18.000 m2 en een verzorgingsgebied van 100.000 inwoners. De 600 woningen die in Oostpoort zijn gebouwd met ca. 80 woningtypes zijn er voor alle doelgroepen. Met de komst van de winkels en de voorzieningen in Oostpoort heeft niet alleen Oost een boost gekregen maar zijn ook de bestaande winkelstraten Linnaeusstraat en Middenweg versterkt.

Rol Langeslag Vastgoed

De ontwikkeling, aansturing van de organisatie en realisatie is door ons in opdracht van OCP uitgevoerd in de functie van projectdirecteur. De verkoop van de koopwoningen is door ons begeleid als verkoopmanager.

Foto’s

Video’s

Oostpoort