Hof van Saan

Menu

Foto’s

Hof van Saan, Diemen

www.hofvansaan.nl

Na bijna 50 jaar gaat Koninklijke Saan verhuizen naar een nieuwe locatie in Diemen. De huidige locatie aan de Weesperstraat komt vrij. Het familiebedrijf heeft met veel plezier op deze plek gezeten en wil het graag goed achterlaten voor de buurt. Daarom hebben zij het initiatief genomen voor een transformatie van het bedrijfsterrein naar een aantrekkelijke woonbuurt.

Architect Sjoerd Soeters van buro PPHP heeft een plan bedacht voor ‘wonen in een hof’. De ca. 135 eengezinswoningen en appartementen zijn gepositioneerd langs de randen van het hof en in het midden komen twee gemeenschappelijke groenvoorzieningen waar de ogen op gericht zijn en waar ruimte is voor ontmoeten en spelen. Uitgangspunt van het plan Hof van Saan zijn woningen in alle segmenten zodat er een divers project ontstaat voor vele doelgroepen.

Met de gemeente is een intentieovereenkomst gesloten en door hen zijn Ruimtelijke Randvoorwaarden opgesteld als vertrekpunt voor de ontwikkeling.

Rol van Langeslag Vastgoed


In opdracht van en in samenwerking met de familie Saan wordt door ons de gebiedstransformatie naar woningbouw ingevuld. Dit betreft het opstellen van het ontwikkelplan, de conceptontwikkeling, het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan. 

De publiek private afspraken worden in een anterieure overeenkomst vastgelegd. Ook wordt de marketing van de locatie vormgegeven onder andere via de website 

Hof van Saan

Video’s

Hof van Saan, Diemen

www.hofvansaan.nl

Na bijna 50 jaar gaat Koninklijke Saan verhuizen naar een nieuwe locatie in Diemen. De huidige locatie aan de Weesperstraat komt vrij. Het familiebedrijf heeft met veel plezier op deze plek gezeten en wil het graag goed achterlaten voor de buurt. Daarom hebben zij het initiatief genomen voor een transformatie van het bedrijfsterrein naar een aantrekkelijke woonbuurt.

Architect Sjoerd Soeters van buro PPHP heeft een plan bedacht voor ‘wonen in een hof’. De ca. 135 eengezinswoningen en appartementen zijn gepositioneerd langs de randen van het hof en in het midden komen twee gemeenschappelijke groenvoorzieningen waar de ogen op gericht zijn en waar ruimte is voor ontmoeten en spelen. Uitgangspunt van het plan Hof van Saan zijn woningen in alle segmenten zodat er een divers project ontstaat voor vele doelgroepen.

Met de gemeente is een intentieovereenkomst gesloten en door hen zijn Ruimtelijke Randvoorwaarden opgesteld als vertrekpunt voor de ontwikkeling.

Rol Langeslag Vastgoed

In opdracht van en in samenwerking met de familie Saan wordt door ons de gebiedstransformatie naar woningbouw ingevuld. Dit betreft het opstellen van het ontwikkelplan, de conceptontwikkeling, het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan. 

De publiek private afspraken worden in een anterieure overeenkomst vastgelegd. Ook wordt de marketing van de locatie vormgegeven onder andere via de website 

Foto’s

Video’s

Hof van Saan